Udskriv Skriv til os Til forsiden
Lærkegaarden   Lærkegaarden
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stutteriet startede med trakehneravl i 1968, da jeg som led i min landmandsuddannelse var elev hos den dygtige hestemand E. Igum Larsen, Åsidegard på Sydsjælland. Han var manden bag en række importer af kvalitetstrakehnere fra de største polske trakehner stutterier.

 
Min første trakehnerhoppe blev den i 1950 fødte Dolida e. Polarstern og Elida e. hingsten Eiserner Fleiss som havde avlet godt med flere avlshopper på Liski, samt hovedbeskeleren Etymolog e. Dreibund og landbeskeleren Dolmen e. Hermes xx. Derudover havde Dolidas mor, Elida, givet Royal Beaver (ex El celso) e. Celsius som var med på det Canadiske OL-hold i military i Rom 1960, samt avlshopperne Celida e. Caprivi, helsøstrene Donna Celia og Eljopa e. Celsius. Donna Celia var blandt andet mor til hovedbeskeleren Elew e. Grzesznik – Eligo e. Traum samt Eleazar e. Belizar. Eljopa var i mange år blandt de bedste hopper på Liski, og hendes sønners blod har fået varig betydning for den Polske Trakehneravl.
 
Stamtavle på Dolida
 
 
 
 
Eiserner Fleiss        Eiserner Kerl, helbror til Elida.
 
 
  Polarstern Dolida e. Polarstern som 20årig
 
                                             Etymolog                
 
                                             Egida e. Hunnenkönig og Dolida.
 
 
                                            Eurydyka e. Moranek.
 
Dolidas far, Polarstern var født på Trakehnen i 1930 og havde været hovedbeskeler på Trakehnen. Polarstern var far til Volt som også var OL-deltager i Rom, men for Polen. Desværre fik hun ikke hoppeafkom til at føre familien videre, så turen gik igen til Polen hvor Dolidas barnebarn, Eurydyka e. Moranek blev købt. Hun kom hjem i foråret 1972. Hun blev i stutteriet indtil sin død som 26årig i 1994. Hendes afkom har siden præget avlen på Lærkegaarden, hendes moderlivsimport Epona e. Haakon og senere Herbststurmdatteren Ebena, født 1982 har ført familien videre. Ebena er med fire Schwadroneurdøtre stærkest repæsenteret. Afstamningsmæssigt er Epona bygget op med en konsolidering af den berømte Trakehner, hovedbeskeleren Polarstern, idet han er morfar til Haakon, morfar til Moranek og far til Dolida. Polarstern som selv er født i det sorte stod på Trakehnen, kommer fra den berømte Trakehnerfamilie nr. 137; Luftsprung født 1775 på Trakehnen. Polarstern er helbror til Polarluft, som er mor til en af de bedste hopper som kom til vesttyskland efter krigen, nemlig Polarfahrt e. Bussard.
 
I 1987 blev jeg gift med Bodil, som med sig havde DV-hoppen Chatell II e. Tango. Chatell II er repræsenteret med hopperne Costa-Rica og Corsika. Efter jerntæppets fald kom en russisk hoppe til. Hoppen Holmogorka  e. Hockey kom til stutteriet i efteråret 1995 fra stutteri Kirow i Rusland. Holmogorka gik fløj, og har siden fået 8 føl, hvoraf hopperne Hosta og  Habilitasja virker som avlshoppe i stutteriet. Holmogorka er medlem af den fra Zwion til Trakehnen overflyttede hoppe Loreley e. Sonnenstrahl og hoppen Lore e. Carabiner. Hendes barnebarn Polana e. Polarstern og Liane e. Musaniello xx kom fra Trakehnen til Kirow, som ligger på Don steppen ca. 160km sydøst fra Rostov/Don. Polana blev på Kirow moder til bla. Poprawka I og II e. Piligrim. Disse to hopper blev i 1957 solgt til Liski i Polen, men inden da havde Poprawka II nået at få Hlopotunija e. Hrisolit. Hlopotunija var en af de bedste hopper på Kirow, og hun har en stor familie på Kirow samt andre russiske stutterier. Holmogorkas mormors far, Wympel II var storproducent af gode rideheste, bla. er han i afstamningen på Kyra Kyrklunds Edinbourgh. Holmogorkas morfar Almanach I var i mange år blandt de bedste hoppeproducenter   på Kirow. Faderen til Holmogorka, Hockey, kræver næppe nogen større præsentation, da han er blevet en legende med utallige internationale topheste i både springning og dressur, samt et helt utroligt præg på Kirows hoppebetand.

                     

Med tre velkonsoliderede hoppefamilier forsøger vi at avle heste med godt eksteriør, samt ridemæssige egenskaber som rækker til en international karriere. 
 
                     Ebena
 
 

 

    © ATC Data